HTML

Szabad leszek!

Állítsátok meg a mókuskereket! Ki akarok szállni belőle!

Friss topikok

  • kiisb: A film címe: I. Q. - A szerelem relatív És Einstein mondta benne... (2011.02.06. 12:28) Újra itt... :)
  • kiisb: Szia! Izgalmasan indult. És utána mi lett? Mesélj még! :))) Bence (2011.02.02. 17:12) Az ilyen pillanatokért szeretek dolgozni... :)
  • new-vital: tetszenek a mondataid.. Attila barátom szokta mondani.. "Egyszer élünk, és ez már az!" (2010.12.18. 17:04) Első nap

Linkblog

Hát.... november 23-án írtam utoljára, úgyhogy most már ideje tollat (billentyűzetet) fognom. Mentségemre szolgáljon, hogy ebben a nagy télben én is szó szerint nagyon el voltam havazva.

Az elmúlt hónapokban azon a munkafüzeten dolgoztam, ami tegnap végre elkészült, és oda tudtam adni a csapatnak. Nagyon boldog vagyok, mert azt hiszem, ez a legjobb módja annak, hogy megtöbbszörözzem magam, olyan értelemben, hogy a lehető legtöbb embernek tudjak egyszerre segíteni. 

Szeretném elmondani nektek, hogy hihetetlenül szeretek veletek dolgozni. Sok ember nem is tudja, hogy milyen örömöt jelent egy olyan csapat, ahol közösek a célok, és ahol egymás építése, nem egymás taposása a játszma lényege.

Tegnap a képzés után leültünk egy páran beszélgetni, és közben volt egy jó kis felismerésem, amit most megosztok veled. A mi üzletünk szándékosan a könnyedségre, a szórakozásra és a humorra van felépítve. Minden vállalati képzésen azt tanítják, hogy érezd jól magad és szórakozva dolgozz. A mai világban annyi komolyság és annyi feszültség van, hogy mi ezzel a trenddel szándékosan szembe megyünk.

Ezért aztán kitaláltuk, hogy az utazási partikat is olyan bulisra vesszük, amennyire csak lehet, hogy oldjuk a feszültséget az emberekben. Az egyik ötlet az volt, hogy mi lenne, ha a partin, aki a bemutatót tartja, szalmakalapban, napszemüvegben és pálmafás ingben jelenne meg... ez elég rendhagyó demonstrálása lenne annak, hogy mi nem izzadva akarunk dolgozni.

Mindenki szorong, mindenki fél, mindenki tart attól, hogy a SIKER, ez az elérhetetlen, megfoghatatlan távoli valami vajon elérhető-e bármikor számára is. Mi lenne, ha belecsempésznénk az örömöt, a nevetést, a vidámságot a mindennapjainkba? Mi lenne ha nem értenénk egyet azzal, hogy dolgozni csak megfeszülve, aggódva, idegeskedve lehet? Mi lenne, ha az lenne az erősségünk, hogy nálunk maga az út is szórakoztató, amin járunk?

Van egy kedvenc mondásom, egy filmben hallottam, sajnos már nem emlékszem pontosan a címére, de a mondás örökre bennem marad: "Inkább legyek bolond optimista, mint pesszimista, akinek igaza van!"

Amikor mi azt mondjuk, hogy "Élj abból, hogy ÉLSZ!", akkor ez alatt azt értjük, hogy szeretnénk visszahozni az életünkbe az élményeket, a jó érzéseket, a fényt! Nem csak az utazásokba, hanem a mindennapokba is.

Szóval gondolj úgy mostantól az üzletedre, hogy játszol! Együtt játszunk egy olyan játszmát, aminek a célja, hogy egyre több játszmát játszhassunk. Mi értelme a szabadságnak, ha nem tudsz élni vele? Tegyük a munkát szórakoztatóvá és élvezetessé. Szervezzünk utazási partikat, bulikat, ahol rengeteg játék, nevetés van, finom kaják, és megmutatjuk másoknak, hogy mi így dolgozunk, és tudunk élni!

Ha valaki megkérdezi tőled, hogy mivel foglalkozol, és azt válaszolod, hogy bulizgatok, utazgatok és közben keresek egy csomó pénzt, szerinted mit fog mondani? :-)) Hogy őt nem érdekli? Persze vannak, akik már reggel látják lemenni a Napot, de mi nem őket keressük. Hanem azokat, akik szeretnének élni.

Szóval amikor szervezel egy bulit, vagy bemutatót, akkor csempéssz bele egy kis humort, egy kis vidámságot. Meglátod, minden megváltozik majd benned is, meg körülötted is.

Szép Napot!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadleszek.blog.hu/api/trackback/id/tr132641541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiisb 2011.02.06. 12:28:25

A film címe:
I. Q. - A szerelem relatív

És Einstein mondta benne...
süti beállítások módosítása